Közélet

2010.11.30. 18:46

Hatalomvágy nélkül vezeti a települést

— Nem a hatalomvágy vezérelt, amikor elhatároztam, indulok a választáson — szögezte le beszélgetésünk elején a függetlenként indult Sódarné Varga Gyöngyi, Magyarbánhegyes új polgármestere, akit hét jelölt közül választott első számú vezetővé a település lakossága.

K. E.

— Szeretnék megmaradni ugyanannak a Gyöngyinek, aki eddig is voltam. Egy vagyok a magyarbánhegyesiek közül. Hogy bizalommal fordultak felém a helyiek, ezt azzal próbálom meghálálni, hogy mindent megteszek azért, hogy jobbá, élhetőbbé tegyük a településünket. Ebben a munkában a képviselő-testület mellett a település lakosságára is rendkívüli módon számítok.

Sódarné Varga Gyöngyi igen energikus személyiség. Lendületesen vetette bele magát a polgármesteri munkába. A hivatal ügyeire eddig is rálátása volt. Nyolc éve képviselő-testületi tagként is tevékenykedett. Megfogalmazása szerint igen nagy vehemenciával állt ki azon ügyek mellett, amelyeket szívvel-lélekkel képviselt.

Az új polgármester a helyieket jól ismeri, az újszülöttektől a legidősebbekig. Nem csak azért, mert közöttük él: harminc évig a patikában dolgozott gyógyszertári asszisztensként.

— A patikában is sokan megkerestek az elmúlt években problémáikkal, ötleteikkel. Ezúton is köszönöm a volt főnökömnek, hogy ezt nem vette rossz néven. Így jobban átláttam a települést érintő problémákat, a megoldásra váró feladatokat.

Sódarné Varga Gyöngyi polgármesteri szlogenje az egység.
— A település a rendszerváltozás óta nagyon szétforgácsolódott. Az emberek igen megosztottak, széthúznak. Remélem, ez a helyzet is megváltozik.

A polgármester tervei között szerepel egy bentlakásos idősotthon létesítése. Amennyiben erre pályázati lehetőség nem adódik, akkor befektetőt keresnek. A fiatalok felkarolása is cél: ezt jelzi például a Bursa Hungarica ösztöndíj összegének megemelése. Szeretné a pályázati lehetőségeket maximálisan kihasználni. A közbiztonság javítása is prioritást élvez, amire már tettek lépéseket. Ugyancsak rendkívül fontos terület a település pénzügyi stabilitásának megőrzése.

Hobbija a dinnyézés

Sódarné Varga Gyöngyi 1962. november 24-én született Medgyesegyházán. Általános iskolai tanulmányait helyben, Magyarbánhegyesen végezte. Orosházán érettségizett a Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskolában. Ezt követően gyógyszertári asszisztens képzésen vett részt. Harminc évig dolgozott szakmájában, a magyarbánhegyesi patikában. Férjezett, két leánygyermek édesanyja. Anita 29 éves, Petra 22. Sódarné Varga Gyöngyi hobbija az olvasás és a dinnyetermesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!