Közélet

2010.06.14. 17:31

Samu ringbe szállna, Földesi viszont nem Domokos posztjáért

Az április választáson 2. illetve 3. helyen végzett képviselő-jelölteket kérdeztük arról, újra megmérettetnék-e magukat a szarvasi időközi választásokon.

l. j.

Amennyiben Domokos Lászlót valóban megválasztják az ÁSZ elnökének, az V., számú választókerületben (Szarvas és térsége) új országgyűlési képviselő-választást kell kiírni.

Áprilisban a Jobbik jelöltje, Samu Tamás Gergő 26,7 százalékot ért el. Megkeresésünkre úgy nyilatkozott: a jelölés a Jobbik helyi szervezeteinek és az országos elnökségnek a joga, de ha pártja őt jelöli, kész a megmérettetésre. 

Földesi Zoltán, az MSZP jelöltje áprilisban a szavazatok 17,1 százalékát kapta meg. Megkeresésünkre elmondta: nem kíván az újabb választáson indulni, megítélése szerint fiatalításra, új arcokra van szükség.

Ami a Fideszt illeti, a választókerületben elterjedt az az információ, hogy ha új választást kell kiírni, akkor Dankó Bélát, Kondoros polgármesterét jelölik. Dankó Béla kérdésünkre elmondta: ő személy szerint annak örülne, ha Domokos László maradna a képviselő. A jelölés joga a párté, s egyelőre nem született döntés, ezért korai lenne az álláspontjáról nyilatkozni. 

Babák Mihály, Szarvas polgármestere megkeresésünkre elmondta: örömmel vette tudomásul, hogy éppen az ő választókerületük képviselőjét jelölték erre a fontos tisztségre. Hozzátette: Domokos László immár több, mint tizenkét éve kiválóan képviseli a térség érdekeit, elégedettek a munkájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!