Közélet

2010.01.27. 13:58

Mit keresett Pokorni az orosházi iskolákban? - reagál a Fidesz

Az orosházi Fidesz közleményben cáfolja, hogy Pokorni Zoltán országgyűlési képviselő, budai polgármester kampánycélból látogatott el több helyi oktatási intézménybe.

BEOL

A Fidesz városi elnöksége a szocialisták tegnapi közleményére reagál, melyet részletesen ismertettünk.

Egyebek közt ezt írják: "Pokorni Zoltánt 2009. novemberében Blahó János a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója hívta meg egy parlamenti találkozásuk alkalmával. Ehhez a meghíváshoz kapcsolódott Janowszky Sándor a Kodolányi János Főiskola orosházi igazgatója. Mindkét helyen arról beszélgettünk, hogyan lehetne a jelenlegi oktatásellenes helyzetből kitörni, milyen megoldások merülhetnek fel, milyen követendő példákat tud Orosháza és térsége felmutatni."

A Fidesz közleménye többek közt utal térségben egyéniben induló Varga Zoltán szakminiszter egy interjújára, melyben az iskolaösszevonást javasolja a bajban lévő önkormányzatoknak. Mindezt azért teszik, mert Dancsó József alpolgármesterrel, a Fidesz jelöltjével szemben gyakori szocialista vád a helyi oktatási intézmények összevonása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!