Közélet

2009.11.30. 18:11

Miért adott kölcsönt Csorvásnak a gyulai kistérség?

A gyulai testületi ülés után az eleki grémium előtt is téma volt a kistérségi társulás. Mint kiderült, egy másik kistérséghez tartozó településnek, Csorvásnak 15 milliós hitelt nyújtottak.

Cs. Á.

Klemm István halála után a listás szavazáson a legelőkelőbb, nem bejutó helyen lévő Lukács László tehette le tegnap képviselői esküjét Eleken. Előzetesen Nánási Mihály képviselő olvasta fel nyílt levelét, melyben hangsúlyozta, Lukács László is igénybe vette a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány támogatását, melyet hátrányos helyzetű, cigány származású fiatalok számára írtak ki. — Vállalja-e, hogy most is cigánynak vallja magát? — kérdezte Nánási Mihály. Lukács László a felvetésekre nem reagált.
 
A gyulai kistérségi társulás beszámolójánál Turóczy András kérdezett rá, kapott-e a másik kistérséghez tartozó Csorvás 15 milliós hitelt a gyulai társulástól. A jobboldali képviselő azt is megkérdezte, hogy van-e felelőse annak az ügynek, amikor nyáron eltűnt az egyik otthonból egy idős hölgy, akit később holtan találtak meg?
 
Lebenszky Attila irodavezető elmondta, két polgármester írta alá a dokumentumot, mely egy jelentős, több százmillió forintos Leader pályázat önerejéhez jelent segítséget. Szilágyiné Tóth Erzsébet intézményvezető hangsúlyozta, az érintett dolgozók fegyelmit kaptak. Az összesen 1,2 milliárd forintból gazdálkodó társulás beszámolóját a testület két nem szavazat mellett elfogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!