Közélet

2009.07.29. 14:26

Babák Gasparovic-csal vitatná meg a szlovák nyelvtörvényt

Babák Mihály, Szarvas polgármestere a Szlovák Köztársaság elnökével szeretne találkozni, amihez Balázs Péter miniszter közbenjárását kérte. A téma a szlovák nyelvtörvény lenne.

cs. i.

Babák korábban már megfogalmazta álláspontját a szlovák nyelvtörvénnyel kapcsolatban, sorait eljuttatta a Szlovák Köztársaság magyarországi nagykövetéhez és a Békéscsabán lévő főkonzulátusra is.

Szándéka, hogy 2009 augusztus végén a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma segítségével székhelyén találkozhasson Ivan Gasparovic elnökkel. A szlovákok lakta magyar település polgármestereként kérné az államfő segítő közreműködését is.

- Elmondanám személyesen is a véleményemet a nyelvtörvényről. Megosztanám vele itteni tapasztalataimat. Velem tartana Mótyán Tibor, a helyi szlovák önkormányzat elnöke, de jelezte szándékát Békéscsaba és Tótkomlós városvezetése is — tudtunk meg részleteket a Külügyminisztériumba eljuttatott levél tartalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!