Közélet

2009.03.27. 11:39

Orosházi cégvezetők és városvezetők titkos találkozója

Cég- és városvezetők találkoztak péntek délelőtt Orosházán. A nyilvánosság kizárásával megtartott egyeztetés részleteit egyik fél sem akarta elárulni.

cs. i.

Mint arról már beszámoltunk, Orosháza meghatározó ipari foglalkoztatói és jelentős iparűzési adót befizető cégei korábban azzal a kéréssel fordultak Orosháza polgármesteréhez, Németh Bélához, hogy támogassa a jelenlegi 2 százalékos iparűzési adó 1 százalékra való mérséklését.

Javasolták, hogy a mérséklés 50 százaléka maradjon a meg a befizető cégeknél, segítve ezzel a gazdasági válság hatásainak a csökkentését. A másik 50 százalék kerüljön egy alapba, mely felosztásra kerülne a világgazdasági helyzet miatt nehéz helyzetbe került városi cégek között.

A szektorsemlegesség alapján kérték ezt, hiszen a kisebb vállalkozások esetében elengedte az adót az önkormányzat. Levelük nem jutott el a képviselő-testülethez, de egy személyes találkozót sikerült összehozniuk pénteken reggelre.

A sajtó képviselőinek láttán mindenki egyhangúan kijelentette, nem kívánják nyilvánosságra hozni a megbeszélés érdemi részét. Annyi kiszivárgott az egyeztetésről, hogy helyzetértékelést végeztek a cégek vezetői, az országgyűlési képviselők és a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!