Közélet

2009.03.31. 15:04

Négy hónapon belül kell polgármestert választani Tótkomlóson

Írásban is beadta lemondását dr. Sztakó József, Tótkomlós polgármestere kedden reggel. Takács Ferenc alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, a hétfői testületi ülésen mindenkit meglepett a betegeskedő polgármester váratlan bejelentése, majd távozása.

cs. i.

Azonnal szünetet rendeltek el, hogy eldöntsék, az el se kezdett érdemi munkát miként folytassák. A testület az ülés levezetésével és a továbbiakban a polgármesteri teendők ellátásával az alpolgármestert bízta meg.

Az előzményekről annyit árult el, hogy dr. Sztakó decemberi megbetegedése óta csak keveset tudtak a városvezető állapotáról, arról, hogy táppénzen van-e, netán szabadságát tölti. Február 16-án, az akkori testületi ülésen a jegyző felolvasott ugyan egy levelet, abból az derült ki, dr. Sztakó József szabadságát tölti. Azt már akkor is sokan sérelmezték, hogy erről korábban nem tájékoztatta a képviselő-testületet. Megbízták Takács Ferencet a helyettesítéssel.

- Hosszú kihagyás után, március 17-én jelent meg újra a hivatalban a polgármester. Egyeztetett az intézményvezetőkkel, átvette a napi teendőket, majd március 26-tól nem jelentkezett — sorolta a történteket Takács József.

Információink szerint a mandátum megüresedésétől számított négy hónapon belül kell a polgármesterválasztást lebonyolítani. Takarékoskodni nem lehet, vagyis ezt nem szervezhetik meg a tótkomlósiak az európai parlamenti választásokkal egy időpontban. A helyi választási bizottságnak kell kitűznie a pontos dátumot harminc napon belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!