Közélet

2009.02.16. 10:42

Pesten tüntet az Antiprovident – Karsai törvényes uzsoráról beszélt

Adócsalás miatt is feljelentést tettek a gyorskölcsönöket nyújtó cég ellen a hétfő délutáni tüntetés szervezői, a gyulai kötődésű Antiprovident csoport. A pénzügyi szolgáltató eközben leszereltette cégtábláit a székhelyén - írja a Napi Gazdaságra hivatkozva az Index.hu.

BEOL

Működő pénzintézet ellen ritkán tüntetnek emberek - ma ez is bekövetkezik: budapesti Nagysándor József és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán a szervezők szerint akár több százan is tüntethetnek a gyorskölcsönt nyújtó piacvezető hitelintézet, a Provident Zrt. ellen. A tüntetésre Békés megyeieket, köztük gyulaiakat is várnak.

Az esetenként 400 százalékos teljeshiteldíj-mutató mellett kihelyezett kölcsönök visszafizetése mint arról korábban többször írtunk vidéken sok helyen okoz megoldhatatlan problémát, ám a jelenlegi szabályozás szerint a Provident és a hozzá hasonló cégek az érvényes jogszabályok alapján nyújthatnak ilyen szolgáltatást.

A most tüntetésre készülő Antiprovident csoport egy másik úton is elindult: adócsalás miatt tett feljelentést a társaság ellen, miután az - állításuk szerint - 2001 áprilisától 2006 októberéig semmilyen nyugtát vagy elismervényt nem adott azoknak, akik kifizették az aktuális törlesztőrészleteiket. Tény, hogy a cég számla- és bizonylati rendjének hiányosságai a PSZÁF-nak is feltűntek, s a szervezet kétmillió forintra meg is bírságolta a Providentet - adócsalás ügyében ugyanakkor a felügyelet nem intézkedhet.

Karsai: „Ez törvényes uzsora”

Törvényes uzsorásként működik a Provident Zrt. – jelentette ki a cég budapesti székháza előtt az Antiprovident Akciócsoport demonstrációján Karsai József. A politikus szerint a vállalkozás hitelezési gyakorlata legalább 2 millió embert érint hátrányosan Magyarországon. Az Antiprovident Akciócsoport arra szólította fel a vállalkozást, hogy azonnal függessze fel működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!