Közélet

2009.01.29. 12:51

Testületi ülés Gyulán: hátba szúrták Laczó Szabolcsot?

Laczó Szabolcs, a Csaba Center Invest Kft. ügyvezetője úgy érzi, hátba szúrták Gyulán. A helyi képviselők ugyanis egyhangúan kijelentették: szó sem lehet földhaszonbérletről. A centeresek azt szerették volna, ha a beruházás keretében a fürdő területének egy részét 99 évre megkapták volna. A mostani döntés könnyen azt is jelentheti, hogy a Csaba Center Invest nem fejleszt a gyulai fürdőben.

cs. á.

Teljes egyetértés: nincs földhaszonbérlet és tulajdonváltás

Egyhangú döntést hoztak a gyulai képviselők a tegnap dr. Görgényi Ernő (Fidesz) által bejelentett kezdeményezéssel kapcsolatban. Ennek értelmében a testület elutasít minden olyan kezdeményezést, mely akár a tulajdonviszonyoknak a város számára hátrányos megváltoztatását, akár külső személy vagy cég tartós földhasználatát célozza. Ez a határozat a Csaba Center Invest Kft-t is befektetési ajánlatának az újragondolására készteti, hiszen ők 99 éves földhaszonbérleti jogra is igényt tartottak.

Maga a döntés ugyan egyhangúan született, s miután Görgényi Ernő (Fidesz) és Tóth Sándor (MSZP) is jelezte, hogy frakciójuk megszavazza a jobboldali képviselők által előterjesztett határozati javaslatot, Juhász János (SZDSZ) kért szót.
— Üdvözlendő a kezdeményezés, csak kár, hogy nem előbb mondta ki a testület. A Csaba Center Invest Kft. ugyanis biztatást kapott, hogy dolgozzon — fogalamzott a szabaddemokrata tanácsnok.

Laczó Szabolcs: itt hamar hátba tudják szúrni az embert

Laczó Szabolcs kicsit nehezen kapta meg a szót az ülésen, és a rendelkezésére álló két perc, úgy tűnt, nem volt elég mondandója kifejtésére. Ez nem érte őt meglepetésként, mert utána a sajtó képviselőihez fordult.

— Nem jó üzenet a befektetőknek, ha túráztatják őket, ha javaslatuk, koncepciójuk továbbdolgozására biztatják őket közgyűlési határozattal, kérnek tőlük üzleti tervet, ütemezést. Elkérik a befektető munkáját, Regionális Fejlesztési Ügynökséghez bemutatják az útvonalterv megváltoztatásához, és azután ugyanúgy a hétfői vezetői tárgyaláson egy meghatározó képviselő a Csaba Center Invest Kft. tulajdonát képező terveket sajátjaként kezelve megkérdezi: „hívott téged ide valaki?” — fogalmazott a Csaba Center Invest Kft. ügyvezetője.

— Keressük a megoldást, de azt azért nem szívesen vennénk, ha szintén az önkormányzat „saját elképzeléseként” kellene szembesülnünk olyan dolgokkal, mint a nyitott-fedett csúszdapark megvalósítása, vagy a kilátóként is működő tetőterasz. Ha már ezért is többször „karóba húztak” itt Gyulán minket. Bízom benne, hogy kicsit elgondolkodnak az elhangzottakon, mert ugyan nem hittük el másoknak, de sajnos úgy látjuk, itt hamar hátba tudják szúrni az embert — hangsúlyozta Laczó Szabolcs.

Az elszalasztott lehetőségek listáján a centeresek projektje?

Kérdésünkre, hogy ez a helyzet azt jelenti-e, hogy a Csaba Center Invest Kft. feladja gyulai elképzeléseit, Laczó Szabolcs határozott nemmel felelt. A tervezett csúszdapark megvalósításának a feladására irányuló érdeklődést az ügyvezető azzal hárította el, hogy egyelőre a beruházás első ütemére szeretne koncentrálni.

— A koncepció építészeti megoldásait mindenféleképpen befejezzük, értékeit be fogjuk mutatni. Ha másért nem, legalább azért, hogy gyarapítsa az elszalasztott lehetőségek listáját. Legyen lehetőség a későbbiekben is az összehasonlításra — fogalmazott Laczó Szabolcs.

Új felügyelő bizottság a Gyulai Várfürdő Kft.-nél

Megköszönte a fürdő előző vezetésének Tóth Sándor képviselő (MSZP), a felügyelő bizottság távozó elnöke, hogy az elmúlt évek munkájának hála tőkeerőssé vált a cég. A leköszönő elnök egyúttal méltatta és megköszönte a bizottság munkáját, hangsúlyozva, hogy sokszor éjszakába nyúlóan, a vezetéssel éles vitákat folytatva üléseztek. Azt a külföldi tartózkodása miatt távollévő dr. Perjési Klára polgármester hiányában az ülést vezető Szabó Árpád alpolgármester (MSZP) tette hozzá, hogy az új bizottságba már nem választanak képviselőket, hiszen célszerűbb olyan embereket delegálni, akik a szakmai kérdésekre jobb rálátással rendelkeznek. A testület Gulyás Imrét tette meg elnöknek, a tagok közé pedig Puskás Jánost, Ködmön Zsoltot, Dankó Elődöt és Gulyás Zoltánt választották.

Cséfán Lajos sajtótájékoztatóra készül

Az ülésen nem csak Kovacsics Imre, a fürdő új igazgatója jelent meg, hanem Cséfán Lajos korábbi vezető is. A történtekhez ugyan egyikőjük sem szólt hozzá, Cséfán Lajos azonban jelezte, jövő héten sajtótájékoztatót tart. Itt nagy valószínűséggel a fürdő körül kirobbant ügyekre fog reagálni. A leváltása óta hallgatásba burkolózó igazgató e héten törte meg a csendet, amikor a sajtó útján jelezte, megfontolja, hogy feljelentést tegyen-e nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűntettében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!