Közélet

2008.12.04. 19:01

Nem sokáig pusztul üresen a volt orosházi könyvtár

Üresen pusztul tovább a szebb napokat is megélt volt könyvtári épület Orosházán. De már nem sokáig! A képviselő-testület döntött a további hasznosításáról. Decembertől a szomszédságban lévő Szántó Kovács János Területi Múzeumhoz tartozik.

cs. i.

Rózsa Zoltán múzeumigazgató elmondta, raktárkapacitásuk negyven éve megoldatlan. Az állandó helyhiány végre enyhülni látszik. A volt könyvtári épületben látványraktárt létesítenek azokból a néprajzi jellegű tárgyakból, amelyeket eddig nem tudtak megmutatni a közönségnek.

— A hely, a tér adott, pályázatokat is ismerünk, melyekkel forrásokhoz juthatunk elképzeléseink valóra váltásához. Modern, állandó és időszakos kiállításoknak lesz helye a szomszédban. Ha valóban idegenforgalomban, turizmusban gondolkodunk, akkor azt is szem előtt kell tartanunk, hogy a Gyopárosra érkező vendégnek a fürdés után valami marasztalót, valami pluszt nyújtsunk. Erre alkalmas a múzeum.

Egyhangú szavazattal megkaptuk az épületet, érzem a közös akaratot: a továbbiakban is az együttgondolkodásban bízom. Nekünk vannak gyűjteményeink, melyekkel az orosházi arculat bemutatható és az idegeneknek vendégcsalogatóként kínálható. Új szemlélettel, fiatalos lendülettel látunk munkához. Oktató múzeum szeretnénk lenni, gondolunk a legkisebbekre is. Természetesen minden ötlethez pénz is kell — sorolta elképzeléseiket az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!