Közélet

2008.01.23. 16:45

Illés korrupciós vádján háborodott fel a hatóság

— Kollégáim nevében is kijelenthetem, kategorikusan elhatárolódunk Illés Zoltán kijelentésétől, aki korrupcióval gyanúsította felügyelőségünket. Egy politikus szájából felháborítónak tartjuk ezt a feltételezést.

K. E.

Ha konkrét ügyről van tudomása, azonnal tegyen feljelentést ellenünk. Amennyiben nincs, ne lebegtessen valótlanságot. Mi a munkánkat a törvény szellemében és annak betűi szerint végezzük — mondta Kardos Sándor, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója.

Kardos Sándor arra reagált, hogy Illés Zoltán szakpolitikus a hétfőn megtartott, többórás medgyesegyházi fórumon az erőmű engedélyeztetési eljárásával összefüggésben feltette a hallgatóságnak a kérdést: „Önök elhiszik, hogy a hatóságok megvesztegethetetlenek?”

A tervezett hőerőművel kapcsolatban Kardos Sándor egyébként elmondta, a Medgyesi Hőerőmű Kft. megindította a környezetvédelmi engedélyezési eljárást. Ez több lépcsőfokból áll. A felügyelőség a megelőzés és a legkisebb környezeti kockázat elve alapján bírálja el az ügyeket. A medgyesegyházi erőművét is, ha majd abba a stádiumba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!