Közélet

2007.12.26. 18:03

Titok marad a battonyai bíró ügye

A Battonyai Városi Bíróság egyik bírója állítólag vesztegetési ügybe keveredett — a még nyáron felröppent hírt a Békés Megyei Bíróság nem erősítette meg és nem cáfolta. Szolgálati titokra hivatkoztak.

K. E.

Végül dr. Keresztes Imrétől, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjétől megtudtuk, a bíró ellen vádat emeltek, az ügyet a Csongrád Megyei Bíróság zárt ajtók mögött tárgyalja. Az ügyről itt sem kaptunk felvilágosítást.

Mivel a közvéleményt a titkolózás miatt különösen foglalkoztatta a kérdés, ezért még júliusban dr. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztoshoz fordultunk, jogos-e a titokká minősítés. Megkeresésünkre december 14-én érkezett válasz. Péterfalvi Attila részletes vizsgálatot indított, végül megállapította, nem jutott olyan információ a birtokába, amely a minősítéssel kapcsolatos jogsértésre utalna. Mivel a szolgálati titok fennáll, így továbbra sem kapunk tájékoztatást arról, hogy miért került vádlottak padjára a battonyai bíró, lezárult-e az ügye. Ha igen, hogyan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!