Közélet

2007.06.25. 14:47

Vidékfejlesztési irodák: szocialista káderek helyzetben

A földművelésügyi és vidékfejlesztési tárca ugyan hangosan tiltakozik, de a tények mégiscsak azt mutatják, hogy a kormány a hozzá közelállókat támogatja — áll a Fidesz-MPSZ területi választmányának közleményében. A párt ebben felháborodását fejezi ki a helyi vidékfejlesztési irodák létrejöttével kapcsolatban.

cs. á.

A lapunkhoz eljuttatott anyag részletesen felsorolja, hogy melyik kistérségben milyen személyi összefüggések fedezhetők fel. 

A békéscsabai kistérségben a Jamina Consulting Szolgáltató Kft. volt a nyertes pályázó, mely cégnek képviselője Mezei Zsolt, helyi MSZP-s önkormányzati képviselő. A békési és orosházi kistérségben a Békés Megye Fenntartható Környezetéért Egyesület nyithatja meg az irodát.

Ebben az egyesületben elnökségi tag Fetser Norbert, Fetser János, orosházi szocialista országgyűlési képviselő fia, valamint Füvesi Sándor. Őt Fetser János politikai tanácsadójaként és kampányfőnökeként tartják számon.

A szarvasi kistérségben a nyertes Körös-Völgye Alapítványnál Dr. Bagi László MSZP-s önkormányzati képviselő alapítóként, Kovács Mátyás SZDSZ-es politikus a kuratórium elnökeként dolgozik.

A sarkadi és szeghalmi kistérségben az Együttműködés a Közösségért Egyesület szorosan együttműködik az MSZP-vel, hiszen képviselője Kardos László, Veress József MSZP-s országgyűlési képviselő titkára, a helyi MSZP elnöke, önkormányzati képviselő.

A közelmény egyúttal felszólítja az érintett MSZP-s politikusokat, hogy mondják ki bátran, hogy mi alapján döntötték el a nyertes pályázók névsorát, mondván, hogy a kistérségek ilyetén való megcsúfolása ellenére legalább vállalják tetteik következményeit és álljanak ki párttársaikért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!