Közélet

2007.04.24. 21:38

Szokolay Sándor Orosháza díszpolgára lett

Orosháza újratelepítésének 263. évfordulóját ünnepli ezekben a napokban. Az evangélikus hitük gyakorlásától megfosztottakból 30 család érkezett Zombáról 1744-ben az orosházi pusztaságba. Még ebben az évben 70 családra bővült a Dénes Sándor tanító vezette bátor, szabadságszerető és hithű közösség.

cs. i.

Erre emlékezett Németh Béla polgármester a keddi városalapítási ünnepségen, ahol 1993 óta, a városalapítási évfordulóhoz kapcsolódóan kitüntetéseket adományoznak.
Az Orosháza Város  Díszpolgára  kitüntető  címet  az  idén Szokolay  Sándor zeneszerzőnek  ítélték, az Orosháza Városért kitüntetést hárman vehették át:  Antali  Zoltán táncpedagógus, Dinnyés István zenepedagógus és dr. Kiss A. Sándor kutató. Orosháza  Város  Sportjáért elismerést vehetett át dr. Felek Csanád versenyző, edző, Glózik Pál nyugalmazott főiskolai tanár,
Pusztai Lajos edző, sportvezető és Szénási József sportvezető. Vári-Szabó Dóra a Fehér J. István és Flór László örökös vándordíj boldog tulajdonosa 2007-ben.
Az ünnepségen az orosházi Rotary Club is jutalmakat adott át. Az idén a Vadvirág Esély Klub, a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub, professzor dr. Kiss A. Sándor, és Lénárt „Léna” Ferenc kapta meg Csongrádi Pál elnöktől az elismerést. cs. i.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!