Közélet

2007.04.06. 13:15

Érdekekes zenék kíváncsi embereknek - a Trottel Records-turné érinti Békést is

A címben jelzett szlogennel adja ki izgalmasabbnál izgalmasabb albumait a Trottel Recors a hazai underground színe-javát felvonultatva. A kiadó három zenekara, a Navrang, a Trottel és a Yava országos turnéra indul, melynek egyik állomása Szarvas lesz, de a viszonylag közeli Szentesen, Debrecenben és Szolnokon is megtekinthetők.

BEOL

Rupaszov Tamás, Trottel Records vezetője lapunknak elmondta: mindhárom csapatban közös az azonos kiadó mellett, hogy külföldön szinte többet játszanak, mint idehaza. Kísérletező, izgalmas, új utakon járó zenéik egymást kiegészítve adnak egy széles látképet a hazai és, európai zenei életről.

A Trottel Stereodream Experience, mely a nyolcvanas évek legendás punkzenekarából alakult át pszichodelikus-élményzenekarrá, az idén jelenteti meg kilencedik lemezét ''1 Step Ahead'' címmel. A Trottel Recordsnál az új Trottel lemez lesz az utóbbi időben megjelenő harmadik  kiadvány az új Honeyball album és az Egyetleneim c. film soundtracks CD-je után.

A világszerte ismert dorombos Szilágyi Áron együttesével az ősi elemeket is vegyítő dallam- és ritmusvilágú Navranggal Hollandiától Izraelig sok helyütt voltak hallhatóak. A zenekar  szintén a Trottel Recordsnál kiadott Pangea c. lemezének anyagát játsza.

A Yava elsősorban Közép-Európában, Németországban népszerű hardcore- és népzenei elemeket ötvöző őrjöngő-táncos csapat, mely sikerének köszönhetően idén  másodszor nyitja meg a lengyel Mediawave-fesztivált. A Trottel és a Yava új lemezeinek anyagát is játssza majd a több ezer kilométeres turnén.

A turné álllomásai: Április 6. Eger, 13. Pécs, 2o. Szolnok, 21. Szarvas (Zebra), 27. Sopron, 28 Győr, 29. Rábapatona, máj. 18., Szentes, 19. Debrecen.

Navrang, 2006-os koncertfelvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!