Közélet

2007.03.28. 17:12

Színház a színházban - I. Erzsébet a Jókaiban

Egy kortárs amerikai író, Paul Foster I. Erzsébet című művét mutatják be pénteken a Békés Megyei Jókai Színházban. Merő Béla rendezésében színházat játszanak a színházban. A nézők ugyanis egy alkotócsoport munkáját követhetik nyomon, bepillanthatnak abba, hogyan próbálja egy Erzsébet-kori társulat I. Erzsébetet, a nevezetes angol királynőt és udvarát megjeleníteni.

F. G. K.

A műben nem csak a Szent-Bertalan-éji tömegmészárlás vagy a spanyol hajóhad legyőzése jelenik meg, egy adott ponton az igazi Erzsébet is színre lép. A színdarabbal azért nem utazunk vissza teljesen az időben, néhány jelenet a jelenben játszódik, ez adja az igazi kihívást a békéscsabai művészeknek.



A címszereplő I. Erzsébetet Kara Tünde alakítja. Színpadra lép még Tarsoly Krisztina, Felkai Eszter, Nagy Erika, Hodu József, Ács Tibor, Tege Antal, Bartus Gyula, Csomós Lajos, Jancsik Ferenc, Presits Tamás. A jelmezt Valach Mária, a játékteret a rendező Merő Béla álmodta meg.
A pénteken színpadra kerülő történelmi parabolát igen gyakran játsszák Magyarországon és szerte a világon, mindenhol nagy sikerrel. A dráma 1973-ban Londonban elnyerte a legjobb külföldi színdarabnak odaítélt díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!