Közélet

2007.03.22. 17:26

Lebenszky: megvan a kistérség jövőképe

A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta a köztársasági elnök március 15-e alkalmából Lebenszky Attilának, a gyulai kistérségi hivatal vezetőjének, Gyula korábbi polgármesterének.

Sz. M.

— Meglepte a kitüntetés?
— Ez életem legmagasabb kitüntetése. Igazából akkor éreztem át, hogy milyen elismerés ért, amikor az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium színháztermében átnyújtotta Lamperth Mónika miniszterasszony. Lehet, hogy közhely, de az elismerés mindenképpen csoportmunka eredménye! A kitüntetés a gyulai kistérség eredményes működésének köszönhető, az elsők között alakult 2004 nyarán az országban. Nyolc feladat közös ellátására vállalkoztunk, az első évben hatmillió forintos költségvetéssel. Jelenleg 685 millió forint az éves költségvetésünk és a 16 közös feladatellátás mellett önálló szociális intézménnyel is büszkélkedhetünk. Az első pillanattól részese lehettem a lendületes fejlődésnek.

— A kistérségi működés kezdetén nem mindenki látott fantáziát a szerveződésben.
— Nem csak a kezdetben, még ma sem tudunk mindenkinek megfelelni. Ilyenkor néha elbizonytalanodunk, de aztán még nagyobb igyekezettel látunk újra munkához.

— A közigazgatásban korábban is dolgozott.
— A korábbi és a jelenlegi munkám sokban hasonlít, de el is tér egyik a másiktól. A mostani munkánk alapelve az, hogy a kistelepülésen élő emberek is ugyanolyan — vagy hasonló — életminőségben részesüljenek, mint egy városlakó. Az egyes ember anyagi helyzetén nem tudunk változtatni, de azon igen, hogy kistérségünk intézményei egyformán magas színvonalon és minőségben működjenek. Terveink készen állnak, megvan a kistérség jövőképe!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!