Közélet

2007.02.10. 18:57

Nem újdonság a giccsözön, de egyre kisebb a kereslet rá

Nem törvényszerű, hogy Bálint-nap közeledtével a boltok giccsekkel legyenek tele, ez a kereskedők felelőssége is — fogalmazták meg több megyénkbeli ajándéküzletben, amikor a szerelmesek ünnepének közeledtével a kínálatról érdeklődtünk.

BEOL

A kereskedők szerint néhány éve elindult egy kedvező folyamat, a kirívóan ízléstelen tárgyakat a gyártók nehezebben tudják rásózni a józanabb boltosokra. A vásárlók többsége mostanában a szolidabb, ízlésesebb dísztárgyakat keresi. A Bálint-napi ajándékozás elsősorban a tizen-huszonévesek soraiban hódít, ritka az a  közép-, netán nyugdíjaskorú, aki piros szívecskékért tér be a boltba.
— Minden korosztálynak megvoltak a maga kedvelt giccsei — fogalmazott egy idősebb kereskedő. — Emlékezzünk csak vissza arra, amikor a szobákban a sezlon mellett őzikés faliszőnyegek díszlettek, a konyhákban hímzett faliterítők dicsérték a ház asszonyát, a kisszekrény tetején barna műanyag tehén bólogatott, a legbecsesebb ajándék pedig az orosz matrjoska-baba és az ólomkatona volt. Giccsekért a régi időkben sem kellett senkinek a szomszédba mennie!

További részletek a Békés Megyei Hírlap Vasárnap Reggel mellékletében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!