Közélet

2007.01.08. 19:13

Inkább szakmai volt a lakossági fórum - cél a barátságos városközpont

A lakosság részéről kevésbé mutatkozott érdeklődés, a városvezetés és a tervezésben érdekelt szakemberek viszont szép számban képviseltették magukat hétfőn a békéscsabai városházán. A megyeszékhelyi belváros rehabilitációs tervének lakossági fórumán Szabó János, a nyertes tervezőiroda vezetője mutatta be elképzeléseit.

F. M.

Célként nevezte meg a barátságos és forgalmi szempontból jól átlátható városközpont kiépítését. Az önkormányzat által kiírt pályázat a Szent István tér—Szabadság tér—Bartók Béla út—Petőfi utca—Jókai utca és Luther utca által határolt, hozzávetőleg kétszázezer négyzetméteres területet érinti. Az eredeti elképzelések szerint a 2008—2009-ben megvalósuló beruházás 2 milliárd forintba került volna, mostanra a költségeket 1—1,5 milliárdra faragták le. A végleges tervek és egyéb dokumentumok elkészülte után — várhatóan az év második felében — a város a Dél-alföldi Regionális Operatív Programhoz nyújt be pályázatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!