Közélet

2006.07.17. 15:19

Lebukott a dobozi biciklitolvaj-páros - még a rendőrtől is loptak

Egy nyomozótól és a bíróság elől is akart biciklit lopni egy dobozi nő Gyulán. A múlt héten szerdán a Gyulai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának egyik nyomozója kerékpárral ment a gyermekéért az egyik helyi óvodába.

BEOL

A kétkerekűt az óvoda kerítésén belül, az épület lépcsőjénél támasztotta le. Néhány perc múlva, amikor kijött az óvodából meglepetten tapasztalta, hogy a bicikli nincs ott, ahová letette. Azt a kerítésen kívül egy ismeretlen nő tolja. Utána eredt, és elfogta az idegent, aki tagadta, hogy lopta volna a bringát. A dobozi nőt előállították, a nyomozó pedig visszakapta a 40 000 Ft értékű kerékpárt. Szinte a történtekkel egy időben a városi rendőrkapitányságra az egyik italboltból érkezett bejelentés, hogy egy nő a kocsma előtt látja a minap az egyik cukrászda elől ellopott biciklijét, aminek a csomagtartóján egy papucs van. A kiérkező rendőrök az italmérő helyiségben is körülnéztek, ahol egy középkorú férfi és egy gyermek is volt.

Kiderült, hogy a férfi is dobozi, és nem csak a cukrászda elől, hanem a Városház utcából is lopott kerékpárt. Sőt, volt nála egy Samsung mobiltelefon is, ami előző nap a buszpályaudvaron lévő italboltból tűnt el. A férfit előállították. A rendőrkapitányságon aztán kiderült, hogy a nyomozó biciklije miatt előállított nő és az italboltból bekísért férfi élettársak. Mindkettejük ellen lopás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. 

 A nő azonban semmiképpen sem akart bicikli nélkül maradni. Két nappal később, július 14-én a déli órákban Gyulán, a Béke sugárút egyik kapubejárójában szemelt ki magának egy kétkerekűt. Nem volt szerencséje, mert a bíróság épületében dolgozó biztonsági őr figyelte a ténykedését. Amikor elkötötte a kerékpárt odament hozzá és kérdőre vonta. Ekkor már a bűnügyi osztály nyomozói is odaértek a helyszínre, mert ők is szemmel tartották a nőt. Amikor ugyanis délelőtt meglátták Gyulán, biztosak voltak benne, hogy nem akar majd kerékpár nélkül távozni a városból. Elszámoltatásakor ezúttal is tagadta, hogy lopott, vagy lopni készült volna. A rendőrök azonban előállították, és őrizetbe is vették.  

Ezek is érdekelhetik