Közélet

2006.05.22. 09:22

Pető-módszerrel állították talpra az orosházi kisfiút

Az orosházi fiatalasszony négyéves kisfia, Dominik nyitott gerinccel született négy évvel ezelőtt, az anyuka úgy fogalmazott, horrorterhesség volt az övé.

Cs. I.

A kisfiúnál másodlagos vízfejűséget is megállapítottak. Az orvosok nem bíztatták Gyapjas Andreát, gyermekénél vizelet és székletürítési problémákra, deréktól lefelé bénulásra készítettek fel. Azt mondták, számítson minden rosszra és ha jó irányba indul meg fejlődése, akkor öröm lesz az életünk. Dominik négyévesen óvodába készül. A németül és magyarul beszélő gyermeket egy Pető-módszerrel dolgozó konduktor állította talpra, a fiú már gurulós járókeret segítségével önállóan közlekedik. Az anyuka olyan óvodát keresett és talált Orosházán, ahol mozgássérült, nagyon értelmes kisfiát befogadták. Gulyás Andrásné, a Könd utcai tagóvodavezető elmondta, ők az esélynövelés sokféle lehetősége közül felvállalják mindazt, amit intézményük megtehet: a fejlődésükben eltérő, a sajátos nevelési igényű és az egészséges gyerekek integrált együtt nevelését. Nyitottak Dominik befogadására is.

született négy évvel ezelőtt, az anyuka úgy fogalmazott, horrorterhesség

volt az övé. Cs. I. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!