Közélet

2006.05.12. 13:26

Mától hivatalosan is országgyűlési képviselők

Ma ünnepélyes keretek között adták át Békéscsabán a parlamentbe jutott Békés megyei országgyűlési képviselők megbízóleveleit.

M.P.M. - K. Gy.

A Vigadóban tartott rendezvényen a térség tizenhárom politikusa kapta meg négy évre szóló mandátumát. A jelenlevő hét egyéni választókerületi győztes és hat megyei listáról bekerült képviselő mellett hárman az országos listán elfoglalt előkelő helyüknek köszönhetően ülhetnek majd az Országház padsoraiban.
A ceremónia kínos közjátéka volt, hogy Erdős Norbert csak késve vehette át megbízólevelét, ugyanis az illetékes választási bizottság elnöke nem volt jelen az ünnepségen. Később megtudtuk: a mandátum nem is érvényes, ugyanis az nincs aláírva. Domokos László a Beol-nak elmondta: éppen ezért nem tartott köszöntőbeszédet az ellenzékiek nevében. Tartott viszont Veress József, aki kifejtette, hogy az elkövetkező tíz évben soha nem látott lehetőségek várnak Békés megyére. Abban mindkét oldal képviselői egyetértettek, hogy közös erővel kell dolgozni a megyéért. Ennek jegyében mind az ülésrendnél, mind a közös fotózáskor feltűnt, hogy nem különülnek el kormánypárti és ellenzéki képviselők.

Békés megyét egyébként tizenhatan képviselik majd az Országgyűlésben, hárman azonban az országos listán kerültek be, ők majd a fővárosban veszik át megbízásukat, így a fideszes Spiák Ibolya, illetve az MSZP-ből két politikus, Tóth Károly és Vastagh Pál, aki egyébként "rangidősnek" számít, hiszen 1990 óta folyamatosan tagja a magyar parlamentnek.

A csapat benjáminja nem csak a Békés megyei képviselők közül, hanem az Országgyűlésben is legfiatalabb: Nagy László mindössze 23 esztendős. Az ifjú honatya már tinédzserkorában eljegyezte magát a közélettel: a Fiatal Baloldal és az MSZP aktivistájaként dolgozik. Jelenleg az előzőnek országos vezetőségi tagja, míg a pártban a köröstarcsai szervezetet irányítja. A megyei önkormányzat elnöke munkáját pedig tanácsadóként segíti, külsős tagként pedig az országgyűlési szocialista frakció foglalkoztatáspolitikai munkacsoportjában dolgozik.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!