Közélet

2005.05.09. 11:38

Vesztegetésben, csalásban találták bűnösnek a rendőröket

Közlekedési szabálysértésekkel, például gyorshajtással kapcsolatban akartak mentesülni a jogkövetkezmények alól megyénkbeli emberek. Ehhez különböző összetételben — a vád szerint túlnyomórészt pénzért — négy rendőr nyújtott nekik segítséget. Egy másik ügyben a civilek biztosítási csalást követtek el — balesetet „rendeztek meg” —, és ehhez is igénybe vették az ügyben érintett rendőrök némelyikének a segítséget, a vád szerint szintén pénzért.

(c)

Az ügyben a minap a Békés Megyei Bíróságon dr. Domokos Jenő tanácsa ítéletet hirdetett. Összesen tíz vádlott volt, négy rendőr és hat magánember. A rendőrök közül a legsúlyosabb büntetést, 4 év börtönt K. R. kapta. Őt a bíróság többek között hivatalos személy általi vesztegetésben, felbújtóként elkövetett hivatali visszaélésben, csalásban, közokirattal visszaélésben és közokirat-hamisításban találta bűnősnek. A másodrendű K. L. vádlottat 4 rendbeli bűncselekény miatt ítélte el a bíróság 3 évre, a harmadrendű P. Zs. 3 év 6 hónap börtönt kapott. A negyedik rendőrt, S. B. Sz.-t 400 napi tétel pénzbüntetésre ítélte a bíróság, egy napi tétel összegét 200 forintban állapítva meg.
A nem rendőr vádlottak között 1 év 3 hónap letöltendő szabadságvesztés volt a legsúlyosabb büntetés. A vádlottak közül többen fellebbeztek, így az ő ítéletük nem jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!