Közélet

2005.05.20. 18:04

Miniszterekkel, államtitkárokkal, regionális vezetőkkel kezdetét vette a békéscsabai kormányülés

„Igazságos és jól élhető Magyarországot szeretnénk. Ennek érdekében kívánjuk átalakítani a munka világát, az egészségügyet, a családpolitikát.” Ezekkel a gondolatokkal fordult a sajtó képviselőihez Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ma délután Békéscsabán, a Fiume szállóban, a kihelyezett kormányülés megkezdése előtt.

BEOL

A miniszterekkel, államtitkárokkal, valamint Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megye vezetőinek, szakembereinek részvételével létrejött munkamegbeszélés elé két fontos feladatot nevezett meg a miniszterelnök. Egyrészt a területfejlesztés intézményrendszerének és az ehhez kötődő forrásoknak az áttekintése a cél, azaz: hová megy a pénz, kihez és minek az érdekében. Azt is meg kell nézni, mutatott rá, hogy rövidebb távon mit kell tenni. Melyek azok a legégetőbb problémái az érintett kistérségeknek, régióknak, ahol a struktúraátalakítással párhuzamosan lépéseket kell tenni. Komplex kistérségi, valamint komplex regionális fejlesztés irányába kell elmozdulni!

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!