Közélet

2005.05.19. 12:44

Éjszakai fogás Gyulán

Újabb eredménye van a gyulai rendőrök figyelőszolgálatának. Az elmúlt időszak garázsbetörései miatt a fürdővárosi kapitányság munkatársai rendszeresen ellenőrzik az ún. Bárdos garázssort és környékét. Szerdán éjjel fél 1-kor egy Suzuki Ignisre figyeltek fel. Az autóban és környékén ugyan nem volt mozgás, de a korábbi betörések miatt gyanús volt a rendőröknek – tudtuk meg a rendőrségtől.

BEOL

Huszti Zoltán főtörzsőrmester és Surinás Gabriella őrmester úgy gondolta, hogy tesznek egy kört, és kis idő múlva újra ránéznek a kocsira. Húsz perc elteltével újra megjelentek a környéken. Amikor a rendőrautóval befordultak a garázsokhoz látták, hogy két személy próbál elbújni a várakozó autó közelében, és egyikük valamit a földre dob.
Azonnal ellenőrzés alá vonták a két férfit, Sz. J. eleki és S. B. alattyáni lakost. Közülük S. B. volt az, aki korábban valamit eldobott – mint kiderült, az Ignis indítókulcsától akart megszabadulni.
Az igazoltatás után a rendőrök átvizsgálták az autót. A csomagtartóban egy 40 cm hosszú csavarhúzót, az utastérben pedig egy üres kannát és benzin leszívásához használatos csövet, valamint egy villanyrezsót találtak. S. B. egyik zsebéből előkerült egy Sony autórádió előlapja is, melyről azt mondta, hogy az a Suzukiból való. Csak mutatóban tartotta magánál, mert még az esti órákban Gyulán el akarta adni a rádiót 5 ezer forintért.
Később a két férfi azt is elmondta, hogy a Suzukit a tulajdonosának tudta és engedélye nélkül hozták el az autót. A tervük az volt, hogy Gyulán, a Bárdos soron az egyik garázsba betörnek, majd a Honvéd lakótelepen a parkoló autókból üzemanyagot lopnak. Sz. J.-t és S. B.-t a gyulai rendőrök előállították.
Kihallgatásukkor kiderült, hogy az idén áprilisban több bűncselekményt is elkövettek Gyulán és Eleken. A benzinlopásokkal és betörésekkel összesen kb. 169 ezer forint kárt okoztak. Ezeken a bűncselekményeken kívül a Suzuki „használata” miatt jármű önkényes elvételéért is felelniük kell majd. Mindkét férfivel szemben a Gyulai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le az eljárást.
Az előállításukat eredményező intézkedést a Goldex Security két munkatársa, Hermann Zsolt és Bálint Lajos is segítette – tudtuk meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!