Közélet

2005.04.14. 16:02

Linamar: a General Motors visszalépése nem okozott komoly gondokat

Egy kevésbé sikeres, minőségi kifogások miatt a piac igényeinek nem megfelelő, fokozatmentes sebességváltó gyártásának a megrendelését vonta vissza 2004-ben a General Motors (GM) az orosházi székhelyű, kanadai érdekeltségű Linamar Rt.-től.

(cs)

A dél-alföldi autóipari és gépgyártó cég mai közgyűlésén Ivanics János vezérigazgató elmondta, a General Motorsnak az úgynevezett CVT programján 1998 óta dolgoznak, az 5 alkatrész gyártásának a kiesése komoly gondot okozott a társaság életében. A megrendelés visszavonását 2004 második felében jelezte a GM. A Linamar vezetése a projekt leállítása miatt kénytelen volt a 100 érintett dolgozót átcsoportosítani más munkákra.
— A korábban megszerzett nagy munkáinknak köszönhetően erősek maradtunk, az árbevételünk csupán 0,8 százalékkal csökkent. Ez a mai piaci viszonyok között elenyésző. Az a célunk, hogy a kiesett megrendelőt minél hamarabb pótoljuk, jelenleg is tárgyalásokat folytatunk - fogalmazott az rt. vezérigazgatója.

(cs) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!