Közélet

2005.04.04. 14:00

Eldorádó: a városháza előtti fél órás tüntetés után szabadtéri bulit terveztek

Megkaptuk a megyei rendőrfőkapitányság közleményét a csütörtöki Eldorádó-tüntetésről. S közben kiderült, a tüntetés utáni szabadtéri partira nem adott engedélyt a város.

BEOL

„A Békéscsabai Rendőrkapitánysághoz bejelentés érkezett – írja Szombati Andrea sajtóreferens –, mely szerint demonstrációt szerveznek a békéscsabai Eldorado diszkó bezárása ellen tiltakozók. A rendőrség a bejelentésben megjelölt helyszínt valamint időpontot tudomásul vette, és a szükséges rendőri erőkkel felkészül a rendezvény biztosítására.

A szervezők bejelentése szerint a tiltakozók a szórakozóhely előtti téren, a Kossuth térnél gyülekeznek 2005. április 07-én, csütörtökön 13 órától. A tervek szerint 13 óra 30 perc körül a gyalogjárdán átvonulnak a Szent István térre, a Városháza elé. Ezt követően 14 óra után visszamennek a szórakozóhely elé, és ott 22 óráig szabadtéri zenés rendezvény megtartását tervezik.”

Nem engedélyezték a szabadtéri bulit

Lengyel Norbert főszervező a Beolnak elmondta: kérték a városházán a szabadtéri buli megtartásának lehetőségét, de arra nem kaptak engedélyt. Ezért terveik szerint ha visszatértek a városháza elől a Kossuth térre, bevonulnak az Ipar kocsmába, és ott DJ Szeka nyomja majd a zenét a bulihoz. A főszervező egyébként százas nagyságrendű résztvevőre számít, a bezárás elleni aláírásgyűjtéssel pedig, mint mondta, körülbelül hatszáznál tartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!