Közélet

2005.04.07. 11:42

Eldorádó: 700 aláírás és levél a jegyzőnek

Ma kora délután tüntetnek a fiatalok Békéscsabán az Eldorádó Klub bezárása ellen. Egyben petíciót is átadnak a városháza előtt 13.30 órakor, melyben a jegyzői bezárási határozat felülvizsgálatát, megszüntetését kérik. Mivel dr. Kurucz Ferenc, Békéscsaba jegyzője Budapestre a Rendészeti Tudományos Tanács ülésére utazik, a beadványt Szedlacsekné dr. Pelle Beatrix veszi át.

(c)

Lengyel Norbert, a demonstráció főszervezője elmondta: ma délelőtt 10 óráig 713 aláírás gyűlt össze. A fiatalok a petíció átadása után visszatérnek az Eldorádóhoz, majd az Ami Bárban DJ. Szeka szórakoztatja őket, és a bárban akár hajnalig is maradhatnak.

A szervezők levele a jegyzőhöz:

„Tisztelt Kurucz Úr !

Mint látja elindítottunk egy kampányt /Norby vs. Évi/, mely teljes erővel az ön keze által kiadott értelmetlen számunkra elvetendő és felháborító határozata ellen szól, miszerint a békéscsabai Club Eldorádót /akár 1évre/ záratta be!
Országszerte rengetegen nem tudjuk, felfogni mi késztette erre a döntéshozatalra, mi volt a célja, mit hisz, mit fog ezzel elérni? Szerintük és szerintünk nagyon kétszínű dolog az ifjúságpolitikára hivatkozni, mert ha tényleg érdekelné mi van, mi lesz velünk, nem, kényszerítene arra minket, hogy Sárándra, Budapestre vagy az ország másik felére kényszerüljünk, ha egy ilyenfajta /Techno/ szórakozási lehetőségre vágyunk.
Nem csak főként mi fiatalok, de szülök is igazságtalannak, tartják döntését, vagy amit maga tesz, mely szerint egy disco tulajdonosának kell bűnhődnie fiatalok félrebotlása miatt! Aki használt bármifajta kábítószert elvitték magkapták büntetésüket, akkor ezt itt be kellene fejeznie. Kertész János nem fogyasztott semmit, nem tett semmit, ő és mi mégis nagyobb büntetést kaptunk az Eldorádó bezárásával /itt gondolok anyagiakra, és szórakozási lehetőségekre /. Többek közt nem értjük azt sem, hogyha annyira elveti a drogot, miért most és miért nem rendőri pályafutása során tett ez ellen valamit?!!!!!! Tudomásunk van arról, hogy korábban más discoban is találtak nagy mennyiségű kábítószert, még sem tettek ellene semmilyen ilyen bezárattásal kapcsolatos előrelépést /Szerintünk a törvény mindenkire és mindenre egyformán vonatkozik/. Döntése logikájával kapcsolatosan, ha bárki egy nap bemenne a városházára kábítószer hatása alatt másnapra azt is bezáratná, vagy esetleg nem, mert ott nem akar lakópark épülni? És most mit fog elérni ezzel, aki akar, átmegy másik discóba. A drog elterjed ott is, majd bezárják, egészen addig, amíg nem lesz Csabán egy hely, sem ahol szórakoznunk lehetne?
Akkor is majd a fiatalokra hivatkozik? Ezzel nem csak mi nem értünk egyet, hanem nagyon sok szülő / melyen, őszintén mi is nagyon meglepődtünk /, és fiatal, ezt bizonyítják az aláírások, mely még csak a kezdet és egyre jobban terjed az egész országban, sőt már nem csak nálunk. Folyamatosan kapjuk, szülök és fiatalok egyértelmű biztatását, miszerint mindenbe segítenek nekünk, és kérik ne hadjuk abba mozgalmunkat. Lehet, hogy a törvény, amit /kétlek/ maga mellet áll /itt senki szerint se már nem erről van szó /, de százak, sőt ezrek meg is vetik önt.
Mi nem hisszük el, hogy nincs más ÉSSZERŰ megoldás, mint a club bezárása, ahogy azt sem bírjuk elképzelni, hogy bír reggelente tükör elé állni, valamint kamerák előtt álszent beszédeket mondani melyekben ránk hivatkozva érdekeinket védi!
Tegnap ön Évinek elmondta, hogy sajnálja a Club bezárását, de nem ön záratta be, akkor csak egyet, idéznék a sok cikk közül „a jegyző kitart döntése mellet, az üzemeltető fellebbez.” Szóval akkor ki záratta be? Továbbá azt is elmondta, hogy maga teljesen mellettünk áll, és ha megakadunk segít nekünk bármiben.
Köszönjük élünk a lehetőséggel, és most megkérjük segítsen kinyitni az Eldorádót! Hozzátennénk ön még azt is, mondta, hogy maga is egy „Laza ember „, és mindent ki kell próbálni, hát vegyük úgy, hogy a fiúk is csak kipróbálták, de már megbánták többé nem, teszik! Nem igaz, hogy a rendőrségnek se lenne jobb dolga, mint, hogy tünetesekre fecsérelni az időt. Miért nem gyilkosokat, tolvajokat keresnek szerintem ezzel ők is egyet értenek velem /hisz ezt nekem rendőrök mondták Több éve semmi gond nem volt az Eldorádóval, miért csak most figyeltek fel rá, ha már tudták mi zajlik a Club falai között?
Gondolom az már itt senkit nem érdekel ,hogy 20 embernek nincs munkahelye .Ám ,mint mindennek két oldala van ,miért nem említik meg a jókat, melyeket az Eldorádó hozott Békéscsabának.
Gondolom, nem kell mondanom ,hogy az Ipar mennyi segítséget adott már a városnak ,Szeka 26.-án Maydayen volt, ami ismét csak Békéscsabát helyezte előtérbe, és ami nem kis szó, valamint köztudottan ez volt a megye legszínvonalasabb helye ami ismét csak Csabát „emelte a fellegekbe ”.
Viszont ilyen alapvető dolgok sértik és támadják ,hogy milyen utak vannak és, hogy mennyire rossz a közbiztonság ,amiken szerintem, lehetne javítani és nem egy discóval kellene foglalkozni!
Mi mindent törvényesen és kultúráltan, ám minden erőnkkel addig folytatjuk mozgalmunkat, ameddig határozatát nem módosítja meg, illetve nem törli el.

Tisztelettel: Norby vs Évi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!