Közélet

2005.04.13. 16:24

Az USA nagykövete orosházi gyárakat látogatott

George H. Walker, az USA magyarországi nagykövete feleségének kísérőjeként érkezett ma Orosházára, ahol szerdán rendezte meg a Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola a regionális angol nyelvű New York-versenyt. Míg Carol Walker a középiskolások vetélkedésében zsűrizett, az amerikai nagykövet felkereste a Guardian Hungary Kft. orosházi floatüveg-gyárát.

(cs)

Sápi Lajos ügyvezető igazgató a térségre, a gyárra vonatkozó kérdésekre válaszolva elmondta, üzemük olyan szervezettségű, hogy megállná a helyét bárhol. Az amerikai síküveggyár vezetőjének Stephen Knode, a delegáció kereskedelmi attaséja jelezte, szeretne a térségbe hozni más cégeket is.

George H. Walker az Owens Illionis Egyesült Magyar Csomagolóüveg Kft. öblösüveg–gyárában is látogatást tett, megtekintette a hideg oldalt, azt a termelési területet, ahol az öt gyártósoron a késztermék minőségi ellenőrzése, valamint a késztermék csomagolása történik.

 Dr. Vastagh Pál országgyűlési képviselő a gazdasági érdekeltségű cégek vezetőinek délutáni konzultációján elmondta, hogy a nagykövet benyomása pozitív, mert kiváló szakmai és nyelvi felkészültségű szakemberekkel találkozott Orosházán. Sőt! Innen el lehet vinni más országokba is a középvezetőket nemzetközi vállalatok működése érdekében.

Címkék#Sápi Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!