Kék hírek, bulvár

2010.04.23. 12:58

Tanácsadó irodát nyitott a rendőrség Békéscsabán

Megelőzési tanácsadó irodát nyitott a rendőrség Békéscsabán, a volt egyenruhabolt helyén.

BEOL

– A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság eddig is kiemelt hangsúlyt helyezett a prevencióra, hiszen jogsértések, közúti balesetek megelőzése érdekében végzett munka egyik kiemelkedően fontos része a lakossággal való kommunikáció, a lakosság tájékoztatása – mondta a pénteki megnyitón dr. Gyurosovics József, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Elhangzott, az elmúlt időszakban eddig alkalmazott hagyományos kommunikációs csatornákon kívül igyekeztek más kapcsolatfelvételi módszereket kidolgozni. Ennek keretében például kihasználják az internet nyújtotta lehetőségeket, új elektronikus tájékoztatási rendszert indítottak útjára.

– A megelőzés újabb eszköze a mai napon megnyíló tanácsadói iroda, ahol az állampolgárok közvetlenül kaphatnak tájékoztatást azokról a megoldásokról, melyekkel védhetik értékeiket, biztonságosan közlekedhetnek, illetve választ kaphatnak minden olyan kérdésre, melyek a rendőrség megelőzési tevékenységéhez köthetőek – mondta a főkapitány.

Megtudtuk, az új irodába betérő érdeklődőket például a KRESZ-változásairól, a kábítószer-megelőzésről, a rendőrség áldozatvédelmi tevékenységéről is készséggel tájékoztatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!