Kék hírek, bulvár

2010.01.04. 10:42

Szén-monoxid mérgezés Szarvason

Szén-monoxid mérgezéssel szállítottak kórházba tegnap két személyt Szarvasról. Egyikük súlyos, életveszélyes mérgezést szenvedett, másikuk állapota súlyos, de nem életveszélyes.

l. j.

Egymás után érkeztek a mentők, tűzoltók és a rendőrök tegnap Szarvasra, a Mangol-zug egyik családi házába. Kárász Lászlótól, a megyei mentőszolgálat vezető mentőtisztjétől megtudtuk, hogy két személyt szállítottak mérgezési tünetekkel kórházba.

Egyiküket a békéscsabai mentőszolgálat rohamkocsijával (egyetlen ilyen kocsi van a megyében) a gyulai kórházba szálíltották. Ő eszméletét elvesztette, életveszélyes állapotban volt. Szentesről is hívtak mentőhelikoptert, az azonban az időjárási körülmények miatt nem tudott felszállni, ezért Szentesről egy mentőorvosi kocsi indult útnak (a mentőorvosi kocsi felszereltsége gyakorlatilag a rohamkocsi felszereltségével azonos, lélegeztetőgép is van benne). A másik személy állapota kevésbé volt súlyos, őt a szarvasi mentők a békéscsabai kórházba szállították.

Eddigi információink szerint egy idősebb és egy fiatalabb férfiról (apáról és fiáról) van szó, az eset körülményeinek részleteiről hamarosan részletesebb információkat kapunk a rendőrségtől, a tűzoltóságtól illetve a kórházaktól, ahová a betegeket szállították.

Címkék#szarvas

Ezek is érdekelhetik