Kék hírek, bulvár

2010.01.27. 15:09

Bíróság előtt a macsétás család: folytatódik a szövevényes ügy

Hat vádlottat hallgattak ki szerdán, a Békés Megyei Bíróságon azok közül, akik ellen emberölési kísérlet és súlyos testi sértés miatt zajlik eljárás. Az első rendű vádlotton kívül mindenki tagadta bűnösségét.

G. E.

Mint írtuk, hetényegyházán 2008. október 25-én hajnalban egy több mint tízfős társaság tömegverekedésben vett részt. A vád szerint bosszúvágy hajtotta a bozótvágó késsel, bárddal felfegyverkezett nagycsaládot, korábban ugyanis közülük ketten vitába keveredtek a későbbi sértettekkel. Az ügyészség megállapítása szerint a vádlottak több embert ököllel, késsel, hamutartóval, bozótvágó késsel bántalmaztak.

Ütötték, rúgták, taposták, szúrták, vágták őket, közben poharakat, korsókat dobáltak feléjük. Az I. rendű vádlott a verekedés közben azt kiabálta társainak: „öljétek meg őket”, illetve a megtámadottak felé azt ordította: „most „megdöglötök”. Négyen vagy öten az akkor már a bántalmazástól eszméletlen egyik biztonsági őrt a szórakozóhelyről a földön kihúzták a terasz elé, és ott tovább ütlegelték, rugdosták — állapította meg az ügyészség.

— A vádat megértettem, teszek vallomást, de kérdésekre ügyvédem tanácsára nem válaszolok. Bűnösségem részben elismerem, az életveszélyt okozó testi sértés vonatkozásában — mondta a jogászok által használt szófordulatokkal az I. rendű vádlott, akinek iskolai végzettsége mindössze nyolc általános. A 25 éves, alkalmi munkákból élő M. János bevallotta, hogy összetűzésbe keveredett egy társasággal a bűneset napján, ám bosszúvágy nem hajtotta.

Telefonon panaszolta el édesapjának, mi történt, majd testvérével, Mercedes típusú autójával tovább folytatták útjukat. Véletlenül találkoztak össze egy másik diszkóban haragosaikkal, akik — a vádlott korábbi vallomása szerint — szó nélkül rájuk támadtak. M. János védekezni próbált, felvett a földről egy bicskát, s azzal hadonászott, szúrt a körülötte lévők felé. Azt mondta, nem emlékszik jól a történtekre, egy őt ért rúgás miatt ugyanis kába volt.

Dr. Mázor Róbert tanácsvezető bíró ezután az I. rendű vádlott rokonait hallgatta meg. A vádiratban foglaltakat mindannyian tagadták. A II. rendű vádlott azt bevallotta, hogy a verekedés során hamutartókat és korsókat dobott támadói felé, mondván, így védekezett. A III. rendű vádlott, M. János édesapjával indult a szóban forgó éjszakán a fiatalok után, elmondása szerint azért, nehogy bajba kerüljenek. Látta ugyan a verekedést, de ő maga senkit sem bántott — vallotta. A bíró kérdésére B. István sorolta fel az eset szereplőinek beceneveit. Így derült ki, hogy Parasztgyerek, Malac, Pacal, Pamacs, Kolbász, Rambo és Hullarabló szerepét kell majd tisztázni az eljárás során.

A rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett zajló tárgyaláson több vádlott is elismerte, hogy a bűncselekmény után Budapesten bujkáltak, bár volt, aki azt mondta: nem a rendőröktől féltek, hanem azoktól, akikkel vitába keveredtek. Az V. és VI. rendű vádlott úgy nyilatkozott, hogy teljesen ártatlanok az ügyben, ők ugyanis abban az időben egy másik szórakozóhelyen tartózkodtak. Alibijük igazolására két kidobóembert neveztek meg, akiket egyelőre nem sikerült megtalálni a hatóságoknak. A szövevényes ügy az elkövetkezendő hetekben folytatódik.

Címkék#Gyula

Ezek is érdekelhetik