Kék hírek, bulvár

2009.06.22. 14:45

Csabai tragédia: a fészerben bújt meg a tinilány gyilkosa

Már csütörtökön Békéscsabára jött öccsével Lukács Csaba, aki szombaton több késszúrással megölte V. Esztert a lány unokatestvérének Tavasz utcai házában — derült ki a ma (hétfő) délutáni békéscsabai rendőrségi sajtótájékoztatón.

ny. l.

Ha nem tér vissza hozzá, kicsinálja”

Tiszapüspökiből idén április elején költözött vissza Békéscsabára unkatestvéréhez Eszter, de ebbe volt élettársa nem nyugodott bele. Április 11-én Lukács Csabára jött, hogy visszavigye Esztert Tiszapüspökibe, összevesztek, a férfi a lány telefonját is elvette. Eszter viszont csak május 25-én tett feljelentést emiatt, és az akkoriban ért fenyegetések miatt.

Lukács az egyik közösségi portálon fenyegette, ha a lány nem tér vissza hozzá, kicsinálja. A 18 éves lány arról is beszélt, hogy a férfi az együtt töltött négy év során többször megerőszakolta. A rendőrség nyomozást indított a zaklatási ügyben.

Egy kocsmában igazoltatták Lukácsékat

Múlt héten csütörtökön este Eszter unokatestvérével egy rendezvényről tartott haza, amikor meglátták Lukácsot és testvérét. Bejelentést tettek a rendőrségen, és a járőrök a Tavasz utcai háztól 5-600 méterre egy kocsmában találtak rá a két férfira.

Mivel Eszter mutatott nekik egy sms-t, amit Tiszapüspökiből az anyjától kapott — fegyver lehet Lukácsnál —, a rendőrök át is vizsgálták a két férfi ruházatát. Csabánál egy konyhakést, a 31 éves Károlynál egy kisbicskát találtak. A férfiak azt mondták, nem akarnak senkit bántani, mivel azonban mostanában a romákat támadások érik, a biztonság kedvéért hordják a vágóeszközöket. A nagyobb kést a rendőrök elkobozták, mint közbiztonságra veszélyes tárgyat, a két emberrel pedig közölték, hogy szabálysértési feljelentést tesznek velük szemben. Lukácséknak megmutatták merre van a vasútállomás, és útnak indították őket.

Mivel a bejelentőket nem fenyegették meg fizikailag és szóban sem, sőt személyesen nem is találkoztak velük, a rendőrök személyi szabadságot korlátozó intézkedést nem hozhattak.

Csabán készültek a gyilkosságra

A két férfi végül nem ment Tiszapüspökibe, Csabán maradtak, pénteken a későbbi gyilkos vett egy konyhakést, majd bemászott Eszterék házába a kerítésen, és egy fészerben bújt meg. Ott várta ki az alkalmas pillanatot, hogy a lányt megölje. Szombaton délben csapott le.

Testvére az emberölésben tevőlegesen nem vett részt, az utcán biztosított. A gyilkos támadólag lépett fel Eszter unokatestvérével szemben is, de neki sikerült elmenekülnie.

A telekgerendási vasútállomáson ismerték fel

A gyilkosság után ezt tette Lukács is, vasárnap délelőtt Telekgerendáson egy bozótos részen találták meg.

Úgy tudjuk, a telekgerendási vasútállomáson ismerték fel, amikor vonatjegyet vásárolt. A gyilkos megérezte, hogy bajba került, ezért menekült egy bozótos részre, és sárkányrepülőket is bevetettek, hogy beazonosítsák, pontos tartózkodási helyét. Mindkét férfi őrizetben van, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Már előzetesben Lukácsék

A Békéscsabai Városi Bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két férfinak, akiket a Békéscsabán történt emberöléssel kapcsolatban gyanúsítottként hallgattak ki – tájékoztatta lapunkat hétfőn délután Albert István rendőrségi sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik