Kék hírek, bulvár

2008.08.28. 10:17

Már biztos, legalább 30 évig ül a darabolós gyilkos

Megváltoztatta az első fokon eljáró megyei bíróság ítéletét a Szegedi Ítélőtábla a pusztaottlakai darabolós gyilkos ügyében csütörtök délelőtt. A férfi cselekményét különös kegyetlenséggel elkövetettnek is minősítette.

BEOL

Az elsőfokú ítélet egyéb rendelkezéseit a táblabíróság helybenhagyta, így a vádlott jogerős ítélete életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés lett, amelyből leghamarabb feltételesen 30 év fegyházbüntetés letöltése után szabadulhat – tájékoztatott az ítélőtábla döntéséről Bátyi Zoltán sajtóreferens.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a büntetett előéletű, korábban emberölés kísérletéért és súlyos testi sértés kísérletéért elítélt, s büntetéséből 2005 augusztusában szabadult Erdei János letartóztatása előtt közhasznú munkásként dolgozott, emellett alkalmi munkákat is vállalt. A férfi 2006 nyara óta élt élettársi kapcsolatban Cs. Jusztinával egy pusztaottlakai házban. Közös háztartásban velük lakott a sértett édesanyja is.

Az élettársak kapcsolata – bár 2007 márciusában közös gyermekük született - az idő teltével megromlott, gyakran veszekedtek, elsősorban a vádlott féltékenysége miatt. A veszekedések során a vádlott agresszíven viselkedett, szidalmazta a sértettet, tört-zúzott a házban, egy alkalommal a sértettet és a védelmére kelő édesanyját is megverte – közölte az ítélőtábla sajtóreferense.

2007. június 18-án délután a férfi élettársával együtt indult el fát lopni. A falopáshoz magukkal vittek egy kerékpárt és egy csákányt, valamint a vádlottnál ott volt zsebkése is. Útközben a vádlott és a sértett több alkalommal is közösült, majd dinnyét loptak, amit megettek. Később a pár között szóváltás alakult ki, mert a nő közölte: el akarja hagyni a vádlottat, és magával akarja vinni közös gyermeküket. A vita végül abbamaradt, a férfi hazament a lakásukra vízért és cigarettáért.

Leköpte a nő, csákánnyal végzett vele

Miután Erdei visszatért, este mindketten egy Pusztaottlaka külterületén lévő dűlőre mentek, ahol a vádlott fát akart kivágni. Itt azonban ismét összeszólalkoztak, majd amikor a férfi megelégelte a vitát, a földre lökte a sértettet. A dulakodásban a nő felállt, leköpte a férfit. A vádlott ezért pofon vágta az asszonyt, aki megint földre került.

A földön fekvő nőt élettársa csákánnyal fejbe ütötte, majd zsebkésével többször is megszúrta. Mivel a nő még ezek után is mozgott, hörgő hangokat hallatott, a vádlott a csákánnyal többször fejbe vágta. Amikor az asszony már nem mutatott életjeleket, a férfi a testet a bokrok közé húzta, majd hazaindult.

A vádlott útközben határozta el, hogy a bűncselekmény nyomait a holttest feldarabolásával tünteti el. Ezért nagyjából fél óra múlva visszatért a holttesthez, amit levetkőztetett, majd feldarabolt. A holttest fejét és törzsének egy részét a közeli bokros részen elrejtette, a végtagokat és a test többi részét ráerősítette kerékpárjára, s elment a tetthelyről – hozta nyilvánosságra a megdöbbentő részleteket a bíróság.

A férfi később, úgy három kilométernyire a gyilkosság helyszínétől a magával vitt testrészeket, a test feldarabolásához használt csákányt és zsebkést bokrok közé rejtette el. A kegyetlen gyilkos tettét az eljárás során beismerte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!