Hírek

2017.05.31. 09:02

Gőgös Zoltán: Ha lehet, Gyurcsány ne szerepeljen a közös ellenzéki listán

Címkék#Hírkereső

Gyurcsány Ferenc az, aki fel tudja oldani a belőle eredő konfliktust azzal, ha nem lesz rajta a közös listán – mondta egy tévéműsorban Gőgös Zoltán.

MW Központi Szerkesztőség

„Lesznek közös jelöltek. Nem leszünk kerékkötői annak, hogy visszaléptessünk bárkit, akinél van jobb jelölt. Programalapon meg tudunk mindenkivel állapodni a demokratikus ellenzéki oldal pártja közül – véli az MSZP elnökhelyettese. – A megoldás egy közös lista, és minden körzetben egy ellenjelölt” – utalt Botka modelljére az elnökhelyettes, aki abban is bízik, hogy a Jobbik szavazói között is lesz olyan, aki, ha azt látja, hogy Botka az esélyesebb kihívó, akkor inkább a győzelemre esélyesebb jelöltre szavaz.

A szocialista párt elnökhelyettese szerint az inkább csak egy elvi állásfoglalás volt, hogy vonuljanak hátrébb azok a szocialisták, akiknek meghatározó szerepük volt a Fidesz kétharmados győzelmében. Gőgös még nem kérdezte meg Botkát, hogy rá vonatkozik-e a megjegyzés, de nem tartja valószínűnek, hogy Botka rá is gondolhatott. Ha baja lenne azokkal a személyekkel, akik ma is vezetik a pártot, akkor már szólt volna – fogalmazta meg Gőgös Zoltán.


„Ha kijönne egy olyan mérés, amelyből egyértelmű lenne, hogy bármelyik mai szocialista vezető rontja az ellenzék esélyét Orbán Viktor leváltásában, akkor biztos, hogy az a szocialista politikus visszalép a jobb jelölt javára, ezt mondta ki a kongresszus” – tette hozzá Gőgös Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!