Hírek

2017.01.25. 08:46

Nincs remény: senkinek sem fizet az Alexandra

Címkék#Hírkereső

El sem ment tegnap Matyi Dezső a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) rendkívüli ülésére, ahol az általa vezetett Alexandra bolthálózat fizetésképtelensége volt a téma.

BAMA

Információink szerint Kocsis András Sándor, az MKKE elnöke elmondta, tárgyalt az ügyben az Alexandra vezetőjével, de minden érdemi kérdésre Matyi Dezső egyszerűen csak annyit mondott, hogy „nem tudom”. Megbecsülni sem lehet azt az összeget, amennyivel az Alexandra könyves bolthálózat tartozik a kiadóknak. Ez a tétel elérheti a 3 milliárd forintot is. Az viszont már biztos, a kiadóknak esélyük sincs arra, hogy megkapják a pénzüket – így összegezhetők a rendkívüli közgyűlésén elhangzott információk.

Kocsis András Sándor állami beavatkozást szeretne. Levelet írtak az illetékes szerveknek, és 3 milliárd forintot szeretnének kapni, ezzel ugyanis megakadályozható lenne a könyv­piac összeomlása. Ezt követően­ az ülésen hevesen bírálták a kormányzat kulturális támogatási politikáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!