Hírek

2011.03.03. 16:19

LMP: ne csak a Fidesz ellenfeleire terjedjen ki az elszámoltatás

Az LMP felszólította fel Orbánt, hogy a kormány elszámoltatása ne csak a Fidesz ellenfeleire,hanem az elmúlt 8 év valamennyi korrupciós ügyére terjedjen ki.

Forrás: MTI

Az LMP képviselőcsoportjának vezetője levelében emlékeztet: Szilágyi Péter és Szilágyi László frakciótársai február 28-án írt nyílt levelükben már felhívták az elszámoltatási kormánybiztos figyelmét arra, hogy Esztergom lakói vizsgálatot várnak a Fidesz vezette városban, 2002-2010. között történt "számos gazdasági visszaéléssel, megkérdőjelezhető szakmai döntéssel, gyanús pénzügyi kiutalással kapcsolatban".

Schiffer András szerint Budai Gyula ezt a kérést "cinikus módon" elhárította, majd azt nyilatkozta, hogy jogszabályi lehetősége sincs az esztergomi botrányos ügyek kivizsgálására.

Az LMP ezért azt kezdeményezi, Orbán Viktor kormányhatározatban tegye lehetővé az elszámoltatási biztos számára, hogy bejelentés esetén átvilágíthassa az önkormányzatok, illetve intézményeik és többségi tulajdonukban álló vállalkozások működését és gazdálkodását. Az ellenzéki politikus aláhúzza, a kormánytöbbségnek számolnia kell azzal, hogy az országnak "mindenféle színezetű és minden szintű politikusi korrupcióból elege van".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!