Hírek

2010.07.20. 09:14

Gyurcsány: Igazi böszmeség, amit Orbán mond IMF-ügyben

Azt mondta a kormányfő, hogy forint és IMF ügyben Matolcsy az illetékes. Ez ugye azt jelenti, hogy ő nem illetékes. Hát ez igazi böszmeség - írja Gyurcsány Ferenc blogjában.

Világgazdaság Online

"Egyetlen nap alatt közel négy százalékot gyengült a forint, Magyarország újra negatív hőssé vált a világban, gazdaságpolitika helyett szabad pálinkafőzéssel etetik az embereket, a miniszterelnök meg azt mondja, hogy ő nem illetékes. Azért lássuk be, ez elég hajmeresztő" - írja blogjában a volt kormányfő
 
"Az elmúlt években sokszor tárgyaltam az IMF-fel. Teljesen világos, hogy a kormány tárgyalási pozícióját a miniszterelnök határozza meg, de legalább is hagyja jóvá. Ez nem miniszteri szintű döntés. A miniszterelnök félreérti saját helyzetét és Magyarország érdekét. Nem azért kell tartanunk magunkat az eredeti hiánycélhoz, mert ezt akarja az IMF, hanem azért, mert a mi érdekünk hozzáigazítani az állam működését a rendelkezésre álló forrásainkhoz" - véli Gyurcsány Ferenc.

További részletek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!