Hírek

2009.08.10. 11:39

MSZP: A BKV esete a Dallashoz kezd hasonlítani

Jogtalan, erkölcstelen és szerintem semmis is, mondta az ATV-ben Szalkai István a BKV azon szerződéséről, miszerint a humánpolitikai igazgató a munkaviszonyának megszűnése és a végkielégítés kifizetése után havi fizetésért továbbra is a közlekedési vállalatnál maradhatott.

VG Online

Az MSZP fővárosi képviselője ugyanakkor hozzátette: Kocsis Istvánt nem lehet felelősségre vonni az ügyben, mivel a szerződéseket nem ő, hanem elődei kötötték. „Kocsis Istvánt nem lehet kilőni, mert nem felelős ezekért a nagy kifizetésekért”, tette hozzá Szalkai.

 Munkajogilag felelősségre sem lehet vonni senkit, amíg bizonyítást nem nyer a gyanú. Kulturált helyeken, ha bebizonyosodik a vezérigazgató felelőssége, akkor sem lőnek ki senkit, hanem felelősségre vonják, ha tényleg hibázott, mondta a képviselő. Szalkai szerint vérlázító és arcpirító, ami a BKV-nál folyik.

„A saját családomnak sem tudom megmagyarázni, hogy mi folyik a cégnél. Ez az egész kezd hasonlítani a Dallas című szappanoperához”. Ha a politikum elkezd egy gazdasági társaságban érdeklődni a dolgok állásáról, akkor felvetődik a kézi vezérlés lehetősége, mondta Szalkai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!