Hírek

2009.05.17. 10:58

Nemzetközi piacokra fejleszt szoftvert a Polygon

A minőségbiztosítási szoftvereket főként a védelmi és autóiparban, a repülőgépgyártásban, illetve a gyógyszeriparban alkalmazzák.

MTI Eco

A Polygon Informatikai Kft. a nemzetközi piacokra szánt szoftverminőség-biztosítással kapcsolatos megoldást kifejlesztésébe kezdett, a 197 millió forintos költségvetésű, két évig tartó fejlesztés 120 millió forintos uniós támogatást kapott. A társaság a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen dolgozik a projekten.

A rendszer a CMMI minőségbiztosítási modellen (Capability Maturity Model Integration) alapul, amit eredetileg az amerikai védelmi minisztérium megrendelésére fejlesztettek ki, ám ma már világszerte több száz ipari és kormányzati szervezet alkalmazza.

A társaság közlése szerint a szoftverfejlesztők munkáját segítő megoldás a világon mindenhol nagy könnyebbséget jelent majd a vállalatoknak, hiszen használatával jobb minőségű programokat lehet majd készíteni az ipari megrendelők számára.

A Polygon Informatikai Kft. az idén is 4 milliárd forint bevételt szeretne elérni úgy, hogy 2009-ben is gyorsabban nőjön a szolgáltatásból származó forgalma, mint az eszközeladásból.

A társaság tavaly 4 milliárd forint bevétel mellett 167 millió forint adózott eredményre tett szert, a számok gyakorlatilag megegyeznek a 2007 éviekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!