Hírek

2009.04.24. 07:14

Tóásó „messze nem terrorista” - Tájékozódik az argentin nagykövet

Magyarország Buenos Aires-i nagykövete, aki a Bolíviában lelőtt vagy börtönbe került magyar állampolgárok ügyéről tájékozódik a bolíviai fővárosban, miután helyi idő szerint szerdán meglátogatta a La Paz-i San Pedro börtönben az előzetes letartóztatásban lévő Tóásó Elődöt, a sajtónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy megítélése szerint Tóásó "messze nem terrorista".

MTI - Hírszerző

"Egy 29 éves fiatalember, aki hibázott, és amikor meghívták ide, fizetséget felajánlva, nem tudta, hogy miben vesz részt" - mondta a magyar diplomata, hozzátéve: "A pénz által megkísértve, hibát követett el, amiért most drágán megfizet."

Hírügynökségi beszámolók szerint Józsa Mátyás nagykövet nehezményezte, hogy Tóásót bántalmazták, miközben őrizetbe vették. Ennek nyomai Tóásó arcán és testének más részein is láthatóak.

A diplomata ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bolíviai látogatásának célja a minden magyar állampolgárt megillető konzuli védelem nyújtása, s a budapesti kormány nem tekinti politikai ügynek a történteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!