Hírek

2009.04.07. 19:14

Lángol a moldovai parlament egy része - Már egy halott is van

Lángokban áll a moldovai parlament épületének egy része - jelentette kedden a késő délutáni órákban egy orosz hírügynökség.

MTI - Hírszerző

A legfrissebb hírek szerint halálos áldozata is van a lázongásnak: egy nő meghalt a parlament lángokban álló épületében - jelentette a moldovai központi televízió. A tévé információi szerint a fiatal nő szén-monoxid-mérgezést szenvedett. A hatóságok mindezt eddig nem erősítették meg - írja a Hírszerző az MTI alapján.

A nagy kommunista győzelmet mutató választási eredmények ellen tiltakozó tüntetők tömege teljesen körülvette, illetve hatalmába kerítette a parlament és az elnöki hivatal épületét.

Gheorghe Papuc moldovai belügyminiszter azt mondta újságíróknak, hogy a tüntetők - megfogalmazása szerint alkoholos állapotban lévő huligánok, vandálok - teljesen szétdúlták a parlament és az elnöki hivatal épületét, kihurcolnak az épületekből és felgyújtanak mindent, amit érnek.

A moldovai hatóságok megállapodtak kedden az ellenzék vezetőivel a vasárnapi parlamenti választásokon leadott szavazatok újraszámlálásában - jelentette az orosz RIA hírügynökség, a moldovai elnöki hivatal egy meg nem nevezett tisztségviselőjére hivatkozva. A liberális ellenzék vitatja a választások nagy kommunista győzelmet mutató előzetes eredményét, és csalást emleget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!