Hírek

2008.12.16. 10:56

Az adidas felmondott a német úszószövetségnél

Azonnali hatállyal felmondta szerződését a német úszószövetséggel az adidas.

mti

A német sportruházati világcég döntését szóvivője, Oliver Brüggen jelentette be azt követően, hogy a német úszók részéről megannyi kritika érte az adidas új fejlesztésű úszómezeit. Ezek a bírálók szerint egyáltalán nem tudták felvenni a versenyt az idén a legfőbb konkurenciának, az amerikai Speedonak a sportágat valósággal forradalmasító, világcsúcsok özönét hozó csodadresszével, az LZR Racerrel. A nyári pekingi olimpia után a múlt heti, horvátországi  rövidpályás Európa-bajnokságon erősödtek fel ismét az adidas címére érkező kritikák a német élúszók részéről, akik harsányan  kifogásolták az általuk viselt szerelést mondván: abban  képtelenek eredményesen megküzdeni a speedósokkal, és szabad dresszválasztást követeltek szövetségüktől.

Ezek után lépett vissza az adidas a szerződéstől, amely amúgy évi egymillió eurót garantált a német szövetségnek. A szóvivő úgy fogalmazott, hogy a legfrissebb események fényében nem lehetséges a további együttműködés, ugyanakkor hozzátette: a cégnek nincs szándékában kivonulni az úszósportból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!