Hírek

2008.09.19. 17:17

Fidesz: Gyurcsány, Szilvásy és Draskovics hagyja abba a hisztériakeltést!

A Fidesz arra kéri Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, Szilvásy Györgyöt, a titkosszolgálatokat felügyelő minisztert és Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert, hagyják abba a hisztériakeltést, és ne veszélyeztessék az emberek hétvégéjét – mondta Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője.

mti

A Fidesz arra kéri a kormányfőt és politikustársait, hogy „a mesterséges hisztériakeltést hagyják abba, szombaton ne szervezzenek egyszerre két rendezvényt. Ne szervezzék a Gyurcsány-Chartát és a szélsőséges szervezetek tiltakozását. Döntsék el, hogy melyiket szervezik” – fogalmazott az Országgyűlés rendészeti bizottságának fideszes elnöke sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a Fidesz felszólítja a kormányt, hogy ne veszélyeztesse azoknak az embereknek a hétvégéjét, akik elítélik a Magyar Gárdát, de nem érdekli őket a „Gyurcsány Gárda”.

Mint ismert, szombatra a miniszterelnök által kezdeményezett Magyar Demokratikus Charta, továbbá több cigányszervezet, illetve radikális jobboldali tömörülés hirdetett demonstrációt. Lázár János szerint „a kormány, illetve a kormányzati szervezetek számos követ mozgatnak meg”, hogy hiszterizálják a hét vége előtt a közvéleményt. Mint mondta, az utóbbi napok eseményei kellő bizonyítékként szolgáltak arra, hogy ebben a folyamatban a Nemzetbiztonsági Hivatal, a polgári titkosszolgálat „elég sajátos szerepet kapott”. A Fidesz szerint az NBH az utóbbi időszakban „politikai megrendeléseket teljesít”, amiből egyrészt az következik, hogy a titkosszolgálat törvényeket sért, másrészt pedig, hogy azok, akik a titkosszolgálatot a hatalom birtokában erre utasítják, „politikai banditizmust” követnek el. Lázár János utalt Nyakó István Erdélyben elmondott szavaira, amelyek szerint – mint idézte – „ha szavazásra akarjuk bírni az embereket, ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit, mert ma már csak ettől mennek el az emberek voksolni”. Ez összecseng a „Gyurcsány-Charta, vagy akinek jobban tetszik, „Gyurcsány Gárda” szombati tiltakozásával – jegyezte meg.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc, Szilvásy György és Draskovics Tibor érdeke az, hogy az emberek mindkét hét végi rendezvényre odamenjenek, és mindaz megtörténjen, ami a melegfelvonuláson megtörtént – vélekedett a politikus. Lázár János közölte: ha a Fidesz felhatalmazást kap az ország irányítására, akkor kivizsgálja azokat az eseményeket, amelyeket 2006 tavasza óta a rendőrség nem vizsgált ki. Emlékeztetett: 2006 tavasza óta fenyegetik az országot különféle terrortámadásokkal, történtek is ilyen jellegű események, támadások voltak a miniszter lakása ellen, és országgyűlési képviselők ellen. Ám – mint mondta – mind a mai napig nem lehet tudni semmit az elkövetőkről, de még arról sem, hogy hol tart a nyomozás. Ezért meg kell vizsgálni, hogy a rendőrség a törvényesség betartásával mit tett, vagy mit nem tett – tette hozzá.

Mint mondta, a titkosszolgálatok politikai ellenőrzését is meg kell vizsgálni, azt, hogy milyen utasítást adtak a szolgálatok számára a politikai vezetők, a szolgálatok mennyiben szolgálták ki a politikai megrendeléseket, betartották-e a rájuk vonatkozó törvényeket, betartották-e az alkotmányosságot. „A Fidesz nevében óva intenék minden rendőrt és az NBH minden dolgozóját attól, hogy bármilyen törvénytelenségben asszisztáljon, akár az előttünk álló napokban, akár a következő hetekben, hónapokban” – fogalmazott Lázár János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!