Hírek

2008.06.16. 17:18

Két nap alatt kétszer támadtak közterület-felügyelőkre

Mindkét esetben késsel támadtak budapesti közterület-felügyelőkre, de személyi sérülés egyik esetben sem történt.

MTI

Mindkét esetben késsel támadtak budapesti közterület-felügyelőkre, de személyi sérülés egyik esetben sem történt – ismertette a történteket a Fővárosi Közterület-felügyelet hétfőn.

A szervezet közlése szerint hétfőn, a déli órákban a XIX. kerületi, Határ úti villamos végállomásnál egy férfi késsel támadt rá az engedély nélküli árusokkal szemben intézkedő felügyelőkre, akiknek könnygázzal kellett hárítaniuk a támadást. A közterület-felügyelők a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatták a férfit.

Vasárnap, egy forgalmas bevásárlóközpont közelében kerékbilincs leszerelését kérték a közterületesektől, kiérkezésükkor azonban többen várták őket. A felügyelet közleményében az olvasható, hogy a létszámfölényben lévők késsel felfegyverkezve, életveszélyes fenyegetéssel bírták rá a felügyelőket a kerékbilincs levételére, majd elmenekültek a helyszínről. A rendőrség később elfogta az egyik elkövetőt.

A Fővárosi Közterület-felügyelet kommünikéjében felhívta a figyelmet arra, hogy a közterület-felügyelők hivatalos személyek, és ennek alapján, ha intézkedésük közben támadás éri őket, akkor az hivatalos személy elleni erőszaknak minősül. Ez – mint írják – három évnyi, minősített esetben pedig akár nyolc évnyi szabadságvesztéssel büntethető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!