Hírek

2008.06.20. 14:43

Ingatlanmaffia tevékenykedik a Belvárosban

Ingatlanmaffia tevékenykedik a Belvárosban, a bűnözők önkormányzati bérlakások pályázati elnyerését, majd megvásárlását ígérik az érdeklődőknek

MTI

Ingatlanmaffia tevékenykedik a Belvárosban, a bűnözők önkormányzati  bérlakások pályázati elnyerését, majd megvásárlását ígérik az  érdeklődőknek - erősítette meg az egyik napilap pénteki számában  megjelent értesülést az MTI megkeresésére az V. kerület  alpolgármestere.

A távirati iroda azt követően kereste meg az önkormányzati tisztviselőt, hogy a Blikk azt írta: jutányos áron kínálják  megvételre Belváros-Lipótváros önkormányzatának több lakását, és a  hivatalos papíroknak tűnő dokumentumokra Rogán Antal (Fidesz)  polgármester aláírását is ráhamisítják.

Jeneiné Rubovszky Csilla, a kerület lakásügyekért is felelős  alpolgármestere azt közölte, csalás miatt korábban már feljelentést  tettek a rendőrségen, és tudomása szerint az ügyben két személy már  előzetes letartóztatásban van.

Elmondta, az ismeretlenek azt a látszatot keltették, mintha  önkormányzati kapcsolataikkal el tudnák érni, hogy az érdeklődők  bérlakáshoz jussanak, amit később olcsón meg is vásárolhatnak. A  "közvetítők" ezért több millió forint részesedést kértek.

 Azt hangoztatta ugyanakkor, hogy az önkormányzatnak eddig nem  tudtak kárt okozni a csalók. Mint mondta, erre nincs is igazán  lehetőségük, mert a kerület évente mindössze 4-5 lakást tud bérbe  adni. Megjegyezte: feltehetően a sértettek is tudták, hogy jogtalan,  amire vállalkoztak, legalábbis erre utal, hogy egyikük sem  érdeklődött az önkormányzatnál.

Az alpolgármester a hasonló esetek elkerülése érdekében arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzat a lakások bérbeadásához nem veszi igénybe közvetítők segítségét, az érdeklődőknek közvetlenül a hivatalhoz kell fordulniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!