Hírek

2008.06.08. 14:17

Hazatérhetett Ecuadorból egy magyar drogfutár

Hazatérhetett Ecuadorból egy magyar drogfutár, miután magyar diplomáciai közbenjárásra úgynevezett elnöki irgalmat kapott a dél-amerikai országban

mti

Hazatérhetett Ecuadorból egy magyar drogfutár, miután magyar diplomáciai közbenjárásra úgynevezett elnöki irgalmat kapott a dél-amerikai országban - közölte a Külügyminisztérium szóvivője vasárnap az MTI-vel. Szelestey Lajos, akit az MR-1 Kossuth Rádió híre alapján keresett meg a távirati iroda, elmondta, a harmincas éveiben járó fiatalember már több évet töltött egy ecuadori börtönben, és a napokban súlyos betegségére tekintettel engedték haza Magyarországra.

Jelezte, a férfit korábban jó magaviselete miatt feltételesen  szabadlábra helyezték, ám az országot csak az elnöki döntéssel  hagyhatta el. Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány korábban diplomáciai utakon próbált meg segíteni a gyógykezelésre szoruló magyar fiatalembernek. A humanitárius akcióban Szili Katalin házelnök, Varga Koritár Pál, az Andok-térség országaiba akkreditált utazó nagykövet, továbbá a magyar külügyminiszter is részt vett. Göncz Kinga nemrég egy nemzetközi konferencián személyesen is kegyelmet kért a fiatalember számára ecuadori kollégájától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!