Hírek

2008.06.01. 16:10

Folytatódik a nyilatkozatháború a magyarok és a szlovákok között

Ján Kubis szlovák külügyminiszter vasárnap kijelentette: szerinte Gyurcsány Ferencnek semmi oka nincs arra, hogy ne tegyen eleget Robert Fico szlovák kormányfő hivatalos meghívásának.

BAMA

Kubisnak – mint a szlovák közszolgálati televízió egyik vitaműsorában elmondta – az a benyomása, hogy ha a szlovák kormányhoz tartozó Ján Slota nem nevezte volna „holmi magyar lovas bohócnak Szent Istvánt, a magyar fél akkor is találna ürügyet a magyar miniszterelnök hivatalos szlovákiai látogatásának elodázására”.

A kétoldalú találkozót Robert Fico két évvel ezelőtti hivatalba lépése óta nem sikerült tető alá hozni. Legutóbb a magyar fél lépett vissza, amikor két hete lemondta a hosszas egyeztetés után június elejére Pozsonyba szervezett csúcsot. Az indok a szélsőségesen magyarellenes kijelentéseiről elhíresült Slota fentebbi kijelentése volt. A szlovák kormányfő ezzel szemben úgy kommentálta a visszalépést: a magyar fél tart attól, hogy olyan kínos dolgokról is tárgyalni kellene, mint a pilisszentkereszti szlovákok elleni visszaélések.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!