Hírek

2008.06.12. 14:00

Eddig 249 személyt vettek őrizetbe

Összesen 249 személyt vettek eddig őrizetbe Ausztriában a labdarúgó Európa-bajnokság múlt szombati rajtja óta.

BAMA

A hatóságok 81 közigazgatási eljárási, illetve 219 büntetőjogi feljelentést tettek a kihágásokat elkövetők ellen. A kisebb-nagyobb, tettlegességig fajult összetűzésekben huszonketten sebesültek meg, közülük négyen rendőrök.

Szerda késő este Bécs belvárosa megtelt felvonuló, zászlókat lengető törökökkel, akik csapatuk Svájc fölött aratott győzelmét ünnepelték - fölöttébb zajosan, de többnyire békésen. A rendőrség becslése szerint mintegy 12 500 török drukker szorongott a Ring mentén kialakított szurkolózónában, hogy aztán a mérkőzés lefújása után diadalmas ünneplésbe kezdjen.

Voltak, akik gyalogosan vágtak neki az utcáknak, mások fellobogózott gépkocsikkal korzóztak a belvárosban. Csupán kisebb rendbontások és forgalomakadályozások történtek, senkit sem kellett őrizetbe venni.
Az osztrák fővárosban nagyszámú török közösség él.

Közben gumilövedékkel fékeztek meg svájci huligánokat Bernben, akik összecsaptak a rendőrökkel, percekkel a hazai válogatott törököktől elszenvedett 2-1-es bázeli vereségét követően. Húsz személyt őrizetbe vettek károkozás és lopás miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!