Hírek

2008.05.26. 18:28

A PDSZ védi a tanárok közalkalmazotti jogállását

Elfogadhatatlannak tartja a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényhez benyújtott egyik módosító javaslatot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

É. S.

„Elfogadhatatlannak tartja a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényhez benyújtott egyik módosító javaslatot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), mivel a tervezet a közalkalmazotti létszám radikális csökkentését eredményezheti” – hangoztatta tegnap Kerpen Gábor A PDSZ elnöke szerint akár a százezres nagyságrendet is elérheti azoknak a közalkalmazottaknak a létszáma, akiket így „kiszervezhetnek”.

A Magyar Bálint (SZDSZ) és Filló Pál (MSZP) által jegyzett, május 19-én kelt módosítás lehetőséget ad arra, hogy alapfeladatot ellátó dolgozók – így könyvtárosok, pedagógusok, gyermekvédelmi intézményben nevelők – kikerüljenek a közalkalmazotti körből.

A szakszervezeti vezető kifogásolta, hogy a javaslatról semmilyen egyeztetés nem volt, s reményét fejezte ki, hogy a parlament nem fogja azt elfogadni. Az Országos Közalkalmazotti Érdekegyeztető Tanács mai ülésén az érdekvédők már tárgyalhatnak a kérdésről.

Kerpen kifogásolta az elbocsátott pedagógusoknak hirdetett Patrónus pályázati felhívást is. Előfordulhat ugyanis, hogy egy több diplomás, korábban elbocsátott pedagógus patrónus tanárként csak 82 ezer forintot kapna kézhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!